Полата балон е начело в класацията на най-големите модни бедствия за всички времена, пише в. "Дейли експрес".

Този тип поли са популярен избор за балове и коктейлни партита през 50-те години на миналия век. През 80-те години отново придобиват популярност, благодарение на поп звездите.

Белите чорапи, носени с мъжки официални обувки, са на второ място в списъка с най-големите модни прегрешения. Следва носенето на чорапи със сандали.

Класацията е съставена след допитване, направено сред 2000 души в търговския център "Мейлбокс" в Бирмингам. Какво е модно и какво не е винаги ще бъде предмет на дебати, най-вече заради личния избор, пише БТА.

"Нашият списък с най-големите модни прегрешения обаче хвърля светлина върху най-често допусканите грешки в подбора на облекло през последните няколко десетилетия.

Има дрехи, които, например, не е трябвало никога да бъдат допускани до модните подиуми, и дори в гардеробите на нацията като пончото и каубойските ботуши", казва Тара Хюит, търговски мениджър в "Мейлбокс".

Анцузите от всякакъв тип, и особено плюшените, заемат четвърто място в списъка с модните бедствия. Следват ги "желираните" обувки с токчета.

Участниците в допитването признават, че 5% от дрехите в гардероба им са именно модни прегрешения. Един на всеки петима души обаче пази остарели тоалети в случай, че те се завърнат на мода.

Други често допускани грешки в обличането са мръсните обувки, развлечените и неизгладени дрехи и издутите от ключове и порфейли джобове.