И преди сме писали за глупави престъпници (тук, тук и тук), но те са толкова много, че тази тема никога не се изчерпва.

Вижте някои от най-тъпите начини да ви заловят:

Да те хванат във Facebook

Може да не ви се вярва, но някои престъпници влизат във Facebook-a си от мястото на престъплението, а има случаи, когато са забравяли профила си отворен.

Тук заслужава да се спомене Макси Сопо от Мексико. Той бил издирван по обвинение в банкова измама. Сопо продължил да си ъпдейтва статусите, а в списък си с приятели имал полицай.

Чрез Google Maps

Двама тийнейджъри в САЩ бяха заловени, след като ограбили друг, като му взели колелото и телефона на улицата. За тяхно нещастие всичко било записано на Google Maps.

Да си напишеш името на стената

Британски тийнейджър си увековечел името на стената на място, което потрошавал. Той написал „Питър Адисън беше тук“, с което помогнал много на полицаите.

Да обявиш за откраднато нещо, което е в джоба ти

Младеж от Южна Африка имал гениалната идея да обяви телефона си за откраднат, за да получи пари от застрахователя си.

Той отишъл в полицията да опише „престъплението“. Първото нещо, което полицаите направили, било да позвънят на телефона. Тогава той започнал да вибрира в джоба на „ограбения“ и се получила доста конфузна ситуация.

Да си татуираш нещо уличаващо

Антъни Гарсия си татуирал цялата сцена на местопрестъплението на гърдите си. Татуировката била една от основите улики срещу него в съда.

Продължаваме с най-лошите места, където да скриеш наркотици:

Във вагината си

27-годишната Карин Макалюнас била арестувана след пътен инцидент в Пенсилвания. Полицаите заподозрели, че тя може да е въвлечена в кражба, станала наскоро и претърсили колата й. Там намерили 3 торбички с хероин. По-късно тя признала, че е скрила „още малко хероин на едно място“. Проверка на въпросното място (вагината й) открила 54 торбички с хероин, 31 празни торбички за хероин, 8.5 хапчета и 51.22 долара.

В памперса на детето си

23-годишният Дейвид Шепърд бил арестуван в Уако, Текас, след като от детската градина на детето му се обадили в полицията и казали, че са открили торбичка с марихуана в памперса на детето му.

В кутия с твоето име на нея

Ребека Кадер била спряна от полицейски патрул, след като игнорирала знак „стоп“.

Тя миришела на алкохол и марихуана и полицаите претърсили автомобила. Открили кутия с надпис „тревата на Ребека“, в която действително имало трева и нямало как Ребека да каже, че не е нейна.

И още една история, свързана с наркотици

Те изшмъркаха праха на кучетата

Група тийнейджъри от Флорида нахлули в чужд дом, за да крадат. Те свили няколко предмета, сред които кутии, съдържащи праха на бащата на собственика на къщата и на двете му кучета. Младежите обаче решили, че това са наркотици и шмъркали от праха. Те разбрали за грешката си едва, когато чули за престъплението по телевизията.

Групата умници се състояла от 4 души, двама на 19 г. (единият е на снимката), един на 18 и един на 17 г.