Минаха четири месеца, откакто главният изпълнителен директор на Oracle Лари Елисън купи по-голяма част от хавайския остров Ланай, а жителите му твърдят, че все още имат опасения по отношение на милиардера.

Те са нервни, защото Елисън все още не е говорил с местните жители, нито пък е давал интервю за местния вестник, пише San Jose Mercury News.

Единственото, което местните са чували за плановете на Елисън, е от интервю за CNBC от миналия месец. Тогава той заяви, че ще превърне острова в един голям експеримент по отношение на устойчивия начин на живот, зелената енергия и органичното земеделие.

Елисън също така вся смут след като обяви планове да използва единственото търговско пристанище на Ланай като зимна база за своите яхти, с които участва в състезанието America's Cup, без да се консултира с местните жители. Елисън обаче промени мнението си, когато местните се възпротивиха на тези негови планове.

От друга страна, мнозина признават, че животът под управлението на Елисън засега е доста по-добър в сравнение с предишния собственик Дейвид Мърдок. Елисън е отворил отново единствения обществен басейн на острова, който Мърдок затваря преди години, за да намали разходите си на острова.

Елисън също така обновява двата луксозни курорта на острова, което води до много нови работни места в строителството и ниска безработица.

С населението от 3 200 души обаче Ланай е много или малко един малък град с манталитет на такъв. Хората там биха искали да се срещнат с новия си хазяин по-скоро.