№ 2 на френския автомобилен производител Renault Карлос Таварез заяви, че по очаквания на компанията в следващите години броят на произведени автомобили по света ще продължи да се увеличава, въпреки сегашните икономически трудности в Европа и ще достигне числото от 100 млн. единици през 2020 г. Това съобщава електронното издание на френския ежедневник „Фигаро”.

„През 2011 г. на световния пазар имаше 78 млн. нови автомобила. Нашите очаквания са до 2020 г. този брой на годишна база да достигне 100 млн.”, заявява директорът на френската компания по време на международен форум във Версай, посветен на развитието на автомобилната индустрия.

„Няма причина да се отчайваме за автомобилния пазар. Той има много сериозен потенциал за ръст, но трябва и да е способен да следва промените, и в частност географските особености”, заявява Карлос Таварес, цитиран от bTV.

Той е припомнил, че от тази година Renault реализира над 50 % от продажбите си извън Европа, въпреки очакванията на компанията да достигне до това число през 2016 г., когато изтича действащия стратегически план на френския автомобилен производител.

„Това ни помага да сме активни на пазарите с висок ръст”, допълва още директорът по оперативните въпроси на Renault.