По Пето авеню - основната търговска улица на Манхатън - премина годишният парад на Дядоколедовците, в който се включиха над сто души в костюми на добрия старец, предаде ИТАР-ТАСС.

Тази традиция, която води началото си от 1902 г., бележи началото на годишната благотворителна акция за бедните жители на мегаполиса.

Парадът е организиран от организация „Доброволци на Америка”, която предлага на всички желаещи възможността да направят истинско чудо за хилядите нуждаещи се в града. Няколко седмици дядоколедовците ще обикалят нюйоркските улици, събирайки дарения, като в същото време ще забавляват жителите и гостите на града.

Със събраните пари ще бъдат купени купони за храна, които ще бъдат раздадени на бедните семейства и бездомниците в Ню Йорк, посочва БТА.

Всеки Дядо Коледа държи звънец и се смее заразително с „фирмения” смях. „За да изпълните смеха на Дядо Коледа трябва да тренирате усилено и тогава прочутото „хо-хо-хо” се получава страхотно”, каза участник в акцията.

„Ние също трябва доста да поработим преди Коледа, за да съберем възможно най-много дарения и да направим обезправените малко по-щастливи за светлия празник на Рождество Христово”, допълни той.