Британецът Чарли Симпсън постави нов световен рекорд. Той успя да впише името си в Книгата на Гинес, като изнесе концерт на най-студеното място в света.

Фронтменът на британската рок банда "Файтстар" свири в продължение на 15 минути на минус 30 градуса по Целзий в Сибир. Чарли Симпсън влезе в историята със своето изпълнение и показа, че студът не може да го изплаши.

По време на концерта музикантът можеше да прави прекъсвания само от 30 секунди между песните. Симпсън бил предупреден от лекари, че излагането на кожата на толкова ниски температури може да се окаже доста вредно.

Трябва да си призная, че след втората песен толкова ме боляха пръстите, че замалко да се откажа. Свиренето беше много болезнено. Настройването на китарата беше голям проблем, но трябваше да продължа. Звученето също не беше на ниво. Но най-важното в случая е да продължиш, казва Симпсън.

Необикновеният концерт на Чарли Симпсън мина без много шум. По време на изпълнението си музикантът беше подкрепен от малка група от негови почитатели, които пътували в продължение на 4 дни, за да стигнат до най-студеното място в Сибир, съобщи БНТ.