Британският в. The Telegraph състави класация на луксозните къщи и апартаменти, които в момента се продават, по един критерий- гледката, която предлагат. Тези шикозни вили, хижи и мезонети, които се предлагат на цени от 500 000 до 100 млн. долара, предлагат най-добрите панорамни гледки от своите прозорци.

САЩ, Манхатън, Ню Йорк.

Цената на този имот е 94.3 млн. долара. От прозорците на дуплекс апартамента на най-високите етажи на разкошния хотел Ritz-Carlton се вижда Сентрал парк. Самият апартамент заема 34 и 35 етаж на хотела.

Австрия, Цел ам Зее.

Цената на уютната хижа е 3 млн. долара. Тя има три спални и се намира в популярния ски курорт до живописното езеро Цел. Редом с красивата хижа е построен и също толкова красив басейн.

Гибралтар, океанско селище.

Мезонетът на 15 и 16 етаж на нова сграда може да се похвали с гледка към Средиземно море и Атлантика. Неговата цена е 1.43 млн. долара.

Шотландия, о. Бют, ферма Хилтън.

Цената на този имот е 900 000 долара. От прозорците на фермата с четири спални се разкрива изумителна гледка към западните острови. При това, благодарение на течението Гълфстийм, климатът тук е много мек.

ЮАР, Кейптаун.

С цена 14.7 млн. долара, това уникално имение с стил модерн се намира само на няколкостотин метра от най-добрите плажове на Южна Африка.

Шотландия, Сазърленд.

Съвсем наскоро последният филм за Джеймс Бонд ни припомни за красотата на шотландските ширини. Пейзажът на Шотландия може да се види и от това жилище, цената на което е 5.11 млн. долара.

Черна гора. Которски залив.

Цената на този имот е 515 000 долара. От прозорците на вилата на най-големия залив на Адриатическо море се открива поразително красива гледка към най-южния фиорд на Европа.

Англия, графство Лестершир.

Цената е 1.4 млн. долара. От прозорците на луксозната вила няма да видите заснежените Алпи или светлините на Манхатън, но за любителите на традиционния английски пейзаж тук ще е просто рай. В дома има седем спални, тенис корт и басейн.

Франция, Сен Жан Кап Фера

Цената на вилата с четири стаи е 10.86 млн. долара, а от прозорците й се разкрива панорамна гледка към залива Вилфранш.

Италия, езерото Комо.

Цената на вила „Педуци” е 5.27 млн. долара. Вилата в стил ар нуво е построена в началото на миналия век на брега на самото езеро и разкрива прекрасна гледка към него.