Тръгнала от САЩ, идеята за прелитащите над улиците кабинкови таксита е ориентирана към градовете с пренатоварени пътища. Функционално погледнато такситата са направени на принципа на кабинковите лифтове.

Животът в Ню Йорк изглежда завидно комфортен, макар и анимиран: сутрин хората се качват в стъклена кабина, носейки се над покривите на града и оставени директно пред работните си места.

Този прекрасен и нов анимационен свят, в който вече не съществуват задръствания или затворени пътища, за жалост ще се осъществи далеч в бъдещето – чак в 31-ви век.

Само че на Джери Сандърс не му се чака толкова. Шефът на американските бъдещи SkyTran се надява до 2 г. първото летящо такси да е в движение.

„Хората вече са уморени от това да прекарват толкова много време, чакайки в задръствания“, казва Сандърс. „Но за този проблем сме измислили най-доброто и евтино решение“, добавя той.

Новото въздушно превозно средство ще се казва SkyTran и ще транспортира хората от конкретна точка до точната им цел, без повече да се налага да се чака по спирките или пред червените светлини на светофарите.

В тези таксита ще могат да пътуват по двама души, седнали един зад друг, летейки на 6 метра височина над улиците. Самите таксита пък висят на 45 сантиметрови метални тръби.