Всеки пети британски милионер мисли да емигрира заради лошото време, престъпността и скъпия живот, показва проучване по поръчка на банка Лойдс Ти Ес Би (Lloyds TSB), цитирано от БТА.

В допитването са участвали 1400 британски граждани, разполагащи със свободни капитали от 1 милион британски лири (1.6 милиона долара). От тях 22 процента заявяват, че в момента обмислят дали да заминат да живеят в чужбина в течение на близките две години. Преди година броят на желаещите да емигрират милионери е бил 19 процента, а преди година и половина - 17 процента.

Близо две трети от анкетираните посочват на първо място лошото време като причина за желанието си да емигрират. На второ място е високата престъпност - почти половината от участниците в анкетата са го изтъкнали като фактор. 45 процента от милионерите посочват високата цена на живота.

Високите данъци във Великобритания не се харесват на 41 процента от анкетираните - с 4 процента по-малко от март тази година, когато финансовият министър Джон Озбърн обяви отмяната на 50-процентовата ставка за доходите над 150 000 лири годишно. Правителството се отказа и от увеличение на данъците за най-скъпите недвижими имоти.