В Южна Корея се справят с пристрастяването на децата към интернет, като ги подлагат на интересна терапия. След изпробването на различни безрезултатни процедури специалистите установили, че единственото нещо, което може да отдалечи тийнеджърите от онлайн пространството, е конната езда.

Две трети от населението на Южна Корея има достъп до компютър и затова интернет пристрастяването се е превърнало в един от основните проблеми в страната, съобщава БНТ. По данни на правителството 680 хиляди деца на възраст между 10 и 19 години са зависими от компютрите, а това са около 10% от възрастовата група.

„Преди играех на компютъра по 7 часа на ден. Когато майка ми беше в командировка, играех дори през нощта”, разказва 14-годишно момиче.

За да се справи с проблема, страната ограничава достъпа до интернет на потребители под 16 години в интервала между 12 и 6 часа сутринта. Тази рестрикция обаче няма голям успех, тъй като тийнеджърите започнали да използват регистрациите на своите родители.

Страната продължила да се бори с проблема и разработила специална програма съвместно с Корейската асоциация по езда. Инициативата се харесала на децата и те обикнали заниманията с коне.

В момента има два рехабилитационни центъра, в които могат да се лекуват до 50 деца. До 2022 година е планирано да се открият още 30 конни бази в различни части на страната.