25 000 паунда обезщетение трябва да плати англичанка за това, че цял живот е лъгала съпруга си, че двете им деца са негови.

Това реши съда, след като Ричард Родуел заведе дело срещу бившата си съпруга.

Той научил, че децата му Адам и Лора не са негови едва в тийнейджърските им години. Оказва се, че двете деца са заченати от различни мъже.

Родуел и съпругата му се развели още преди той да разбере за измамата и той плащал издръжка 4 години.

Мъжът чул коментари на познати, съмняващи се, че дъщеря му не е негово дете.

Той поръчал ДНК тестове на двете деца и се оказало, че и двете не са негови и че имат различни бащи.

След тестовете двете деца прекъснали контакт с него и Родуел твърди, че бившата му съпруга ги е настроила срещу него.

„Освен че г-н Родуел е бил мамен цял живот, неговата втора съпруга вече е прекалено възрастна, за да планират дете. Така той е загубил своите шансове да бъде баща,” се казва в решението на съда.

46-годишният Родуел казва, че се чувства така, сякаш е загубил децата си.

Родуел и бившата му съпруга се женят през 1990 година. Дъщерята Лора се ражда през 1992 година, като г-н Родуел присъства на раждането.

От 2004 година бракът им започва да се разпада. Съпругата изчезва за по няколко дни без да дава обяснения. Развеждат се още през същата година.

В следващите 4 години Родуел плаща на жена си издръжка от по 300 паунда на месец за всяко дете. За 4-те години е платил общо 15 600 паунда.

След ДНК теста дъщерята се настроила против него, не му говорела и дори, когато го видела на улицата, правела цинични жестове към него. Според нея той е „съсипал живота й.”

Родуел подозира, кой е бащата на момичето – учител, който бил техен съсед, но няма никаква идея кой е бащата на момчето.