В последно време станахме свидетели на поне два гръмки скандала в света на спорта със сексуален подтекст. Първо индийска лекоатлетка бе призната за мъж, а после легендарният тенисист Боб Хюит бе изключен от Залата на славата за многобройните си сексуални посегателства, което бе безпрецедентен ход. За изключването на Хюит гласуваха всички 25 членове на комитета, след като той бе обвинени в сексуални домогателства до най-малко 30 момичета и жени, които е тренирал през 70-те и 80-те години.

Лекоатлет или лекоатлетка?

Медицинските изследвания на индийската лекоатлетка Пинки Праманик по-рано през месеца потвърдиха подозренията, че тя е всъщност мъж. В началото на 2011 г. полицията в Калкута обвини Праманик в изнасилване на нейна приятелка. Тогава за пръв път бяха оповестени твърденията, че лекоатлетката е мъж. Праманик бе арестувана през юни, като съдът постанови да бъде прегледана от медицинска комисия, за да бъде установен полът й. Това стана възможно след цели пет месеца медицински изследвания.

Не пожелавай жената на ближния си...

Особено скарани с тази божия заповед са звездите на световния футбол. Дори има някаква зависимост: колкото по-ярка звездата, толкова по-голям и скандалът.

През 2002 г. един от най-добрите футболисти в историята на мюнхенския „Байерн“ Щефан Ефенберг отне съпругата на своя най-добър приятел и колега в отбора Томас Щрунц. При това самият той бе женен и баща на две деца. И въпреки че след всичко Щефан и Клаудия се ожениха, те и до днес са приемани за една от най-аморалните двойки във футбола.

Няколко години за следващия скандал се записа Джон Тери. Защитникът на Челси се оказа забъркан в любовна афера с жената на най-добрия си приятел Уейн Бридж. Тук обаче не стигнаха до брак и няколко месеца по-късно Тери се раздели с Ванеса Перонсел. Жена му му прости измяната, Уейн Бридж- не. И досега двамата не се поздравяват.

Още едно култово име- това на Райън Гигс влезе в скандалните хроники, след като се оказа, че той осем години е изневерявал на съпругата си... с жената на брат си. Нещата се развиха повече от странно: братът се съгласи да мълчи срещу определена сума, а съпругата на Гигс преглътна прелюбодейството му.

Нощни пеперуди

Богатите мъже имат неограничен достъп до платената любов и едва ли някой се учудва, че най-големите скандали често са свързани с „изповедта“ пред медиите на някоя проститутка за богатите й и известни клиенти. Това носи слава и пари на „потърпевшата“, особено ако се постарае да представи историята десет пъти по-скандална, отколкото е в действителност.

Така се случи и с мариоканската блудница Захия Дехар, заради която френският национален отбор беше разтърсен от сериозен скандал преди световното първенство в Южна Африка. Срещу тарифа от 5 000 евро тя спала с много от петлите, сред които жененият Франк Рибери, Сидни Гову, Карим Бензема. Проблемът беше, че по време на секса с националите, тя е била непълнолетна. В резултат заплахата от затвор сериозно надвисна над петлите, но се оказа, че че всички играчи не са знаели, че тя няма навършени 18 години.

Признанията на 21-годишната Дженифър Томпсън пък едва не сложиха край на кариерата на Уейн Руни. Проститутката заяви, че седем пъти била посетена от нападателя на Манчестър Юнайтед в рамките на четири месеца, докато съпругата му Колин била бременна. Съпругата прости, спонсорите- не, което лиши футболиста от доход от 600 000 паунда.

Едва ли на Виктория Бекъм й е било лесно четири пъти да вижда как нечистите ръце на леки дами се опитват да опетнят безупречната семейна репутация на нейния Дейвид. Футболистът четири пъти бе обвиняван в изневери: от проститутката Сара Марбек, асистентката си Ребека Лус, масажистката Даниел Хит и унгарския модел Мариана Фогараси. И всеку път излизаше сух от скандала.

Скандали

Диего Марадона никога не се е опитвал да скрие добре сексуалните си похождения. Той бе хвърлил око на живееща в един хотел с него връстница на дъщеря му Джудит. След като цялата преса разтръби за скандала, Марадона ни лук ял, ни лук мирисал, кротко се прибра в семейното гнездо.

Легендарният състезател по голф Тайгър Уудс нямаше този късмет и се наложи бързо да напусне семейното гнездо. Той бе принуден да признае за над 120 изневери, загуби редица договори със спонсори, последва развод за 100 млн. долара, две години без голф и лечение на сексуална зависимост.

Сред забърканите в откровени секс скандали бе и Коби Браянт. Един от най-добрите баскетболисти трябваше да отговаря в съда по обвинения в изнасилване. Все пак страните по делото се споразумяха и всичко приключи.

На 68 години Макс Мосли, президент на Международната автомобилна федерация, се оказа в центъра на скандала, след като в медиите изтекоха негови снимки в нацистки дрехи от садомазохистичен сеанс с 6 проститутки. Той обаче гордо изправи глава и заяви, че никой няма право да се меси в личния му живот и дори спечели 60 000 паунда обезщетение от News of the World.