Подвижните хижи ("Rolling Huts") в американската долина Метоу демонстрират колко луксозно може да бъде екокъмпингуването. Мобилните къщички са с осем колела и могат да се движат свободно в идиличната природна среда.

Началото на луксозния къмпинг дадоха къмпинг-палатките, последваха кемпъри, а сега идва редът на дървените хижи. На американец, който отдава под наем място за къмпинг с такива "колибки", му хрумва идеята да монтира колелца под жилищата, за да позволи на временно пребиваващите да сменят местоположението си често и да се сдобиват с различна гледка от прозореца си всеки ден.

Дизайнът на хижите е изготвен от екоархитектурната фирма Olson Kundig. Височината на колибките им позволява да бъдат подвижни дори когато е навалял сняг.

Долината Метоу се намира близо до Сиатъл и до Ванкувър (Канада). Там можете да се отдадете на най-различни забавления, от сорта на свободно катерене, рафтинг, конна езда, риболов, планинско колоездене или ходене на лов за няколко дни.

Вътре колибките разполагат с машина за еспресо, минибар и микровълнова печка. Гостите имат достъп до безжичен интернет, мебелите са изработени от естествено дърво и има дори остъклена камина. Комфортните хижи са на цена от 135 долара за нощувка за двама души и са добър вариант за следващия път, когато решите да отидете на къмпинг.