Азиатските медии разпространиха слухове за излизане на три нови модела на iPhone до края на настоящата календарна година. Два от тях, според докладите, ще излязат до юни.

Според медиите, от Apple ще пуснат на пазара 4-инчов модел iPhone 5S, както и 4.8-инчов модел. Всъщност, щатската компания е единственият водещ производител на телефони, в чиято продуктова гама липсват модели с по-големи екрани, които се радват на силен интерес от страна на производителите.

Поради тази причина и голяма част от пазарните участници смятат, че е напълно възможно по-късно през годината компанията да дебютира с подобен телефон с по-голям екран.

Към края на годината се очаква Apple да пусне на пазара и модел с 12-мегапикселова камера, отново според азиатските медии.

Отново до края на годината се очаква и пускането на така дългоочакваната Apple TV.

Пускането на телефон с по-голям екран ще наложи запълването на сериозна фрагментация от страна на софтуерните производители, които ще трябва да правят приложенията си за 3.5-инчови, 4-инчови, 7.8-инчови и 9.7-инчови устройства.

Много анализатори занижиха прогнозите си за продажби на телефони на щатската компания, визирайки слабите поръчки на части към подизпълнителите.

Това доведе до масирано понижение в книжата на компанията, които паднаха под психологическата граница от 500 долара за акция.