През следващата седмица базираната в Бейрут автомобилна компания W Motors ще представи първият местно разработен арабски суперавтомобил, който носи името LykanHypersport 2013.

Колата със странно име ще дебютира на Автомобилното изложение в Катар, което започва на 29 януари.

Освен че има максимална мощност от 750 конски сили, които са достатъчни, за да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди и развива максимална скорост от 390 км/ч, колата е оборудвана и с най-различни луксозни екстри.

LED фаровете на LykanHypersport са инкрустирани с диаманти. В кожения салон има златни шевове, а екранът на таблото е с 3D холограми.

Тези, които ще похарчат 3.4 млн. долара, за да се сдобият с колата, ще получат и 24-часово обслужване и луксозен часовник Cyrus Klepcys на стойност над 200 000 долара.

LykanHypersport ще бъде напълно представена по време на Автомобилното изложение на Катар и определено ще бъде скъпа и луксозна. Предстои да се види обаче дали ще може да се конкурира с утвърдените марки суперавтомобили.

Тя трябва да е нещо специално, за да накара заможните арабски купувачи, които могат да си я позволят, да се откажат от марки като Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg и Bugatti.

Дори обаче и да има потенциални купувачи, те трудно ще се сдобият с новия автомобил, тъй като от него ще бъдат произведени едва седем броя. Доставките ще започнат през декември.