Изпълнителният директор на благотворителна организация в британския град Брайтън предупреди имигрантите от България и Румъния, които са без осигурен дом или гарантирана работа, да стоят настрана от града.

„Ако нямат работа или подслон, правителството би трябвало да им каже да не идват. А ако дойдат, ще се опитаме да ги преориентираме и да им помогнем по най-добрия начин. Факт е, че тук ситуацията за хората без дом и работа е много тежка. Улиците не са павирани със злато, това трябва да се знае добре”, заяви Анди Уинтър.

По думите му Брайтън и Хоув вече са популярни дестинации за чуждестранните работници, като 15.1% от населението на градовете е дошло от други страни. Според наличните данни, всяка година в Брайтън пристигат близо 4000 имигранти.

Предупреждението на Уинтър бе провокирано от информацията, разтревожила всички на Острова, а именно, че около 250 хиляди имигранти от Българи и Румъния може да влязат в страната през следващите пет години.

Такава е прогнозата за след 2014 г., когато европейските трудови ограничения паднат, припомня bTV.

Експерти обаче посочват, че е „почти невъзможно” да се знае колко точно хора ще изберат графство Съсекс след промяната на правилата.