През последните дни телефонът звъни непрестанно в студиото за татуировки Endless Ink в Рино, Невада, пише Bloomberg.

Точно в това студио са правени множеството татуировки на куотърбека на отбора по американски футбол Сан Франциско Фортинайнърс - Колин Каперник. В неделя Фортинайнърс ще играят на финала по американски футбол на НФЛ, известен като Супербоул, който е най-гледаното спортно събитие в САЩ.

“Работата се удвои,” казва Нес Андрион, 35-годишният собственик на Endless Ink, който може да излезе големият победител от Супербоул.

Андрион ще получи безплатна реклама на своята работа, докато компании, като Anheuser-Busch InBev NV (BUD), Research in Motion Ltd. и PepsiCo. Inc. (PEP), са платили по около 4 млн. долара за 30-секундна реклама по време на мача.

Миналогодишното издание на Супербоул отбеляза рекордна телевизионна аудитория от 111.3 милиона души. Тазгодишният мач, който ще се играе в Ню Орлийнс, ще бъде предаван по CBS, която таксуваше рекламодателите средно с 3.75 млн. долара за 30-секунден рекламен спот.

Колин Каперник и татуировките, които покриват по-голяма част от гърдите, гърба и ръцете му, ще попаднат във фокуса на камерите за около 2 минути по време на мача, според Ерик Райт, президент на Joyce Julius & Associates, която се занимава със спортна реклама.

Това означава безплатна реклама за студиото за татуировки на Нес Андрион на стойност 16 млн. долара.

Фортинайнърс трудно губят мачове, откакто Каперник започна да играе като титуляр, а той е откритието на сезона в НФЛ. С него отборът има седем победи от девет мача, в това число и две победи в плейофите. Отборът също така е фаворит на букмейкърите за спечелването на Супербоул.

Отношенията между Каперник и Андрион, при който се плаща до 120 долара на час за татуировка, започват, когато спортистът е първокурсник в Университета на Невада. Тогава доста от играчите в колежанския отбор са имали татуировки, правени от Андрион. В крайна сметка, до него достига и Каперник, който заявява, че след първата татуировка не е ходил при друг татуист.

Късметът е с Андрион, който емигрира в САЩ през 1990 г., след като израства в бедност във Филипините.

Татуировките на Каперник разбуниха духовете сред анализаторите на НФЛ, част от които смятат, че един куотърбек, който обикновено е лицето на отбора, не може да изглежда като затворник.

Андрион заявява, че досега не е правил по повече от 28 000 долара на година. Той кара по 45 км до работата си всеки ден в своята Honda от 1998 г. Вероятно оттук нататък нещата ще се променят за него.

Въпреки близостта си с Каперник обаче, Андрион споделя, че не е фен на Фортинайнърс, а продължава да подкрепя Ню Инглънд Пейтриътс.

Когато мачът започне в неделя обаче, Андрион ще подкрепя отбора от Сан Франциско.

“Наистина ще викам за Колин”, казва Андрион. “Той ми носи пари.”