На 31 януари Дебора Форд ще се пенсионира от пощата в Детройт след 44 години работа. За това време г-жа Форд не е ползвала нито един ден болничен.

64-годишната дама не мисли, че е направила нещо особено.

„Винаги съм се стараела да работя добре. Така се получи, че никога не съм отсъствала от работа, когато съм била на смяна.

Форд казва, че й се е случвало да се разболее, но е оздравявала бързо, а ако се е налагало да отиде на лекар си е вземала почивен ден от отпуската.

„Без нея ще да ни е трудно,“ казва финансовият мениджър Тони Карнеги, който работи с Дебора от 15 години. „Тя е работила толкова дълго тук и знанията й са незаменими.“

Дебора казва, че баща й, който в момента е на 86 години също никога не е ползвал болнични. Той също не разбира защо медиите толкова се интересуват от дъщеря му.

Форд казва, че очаква пенсионирането си, но няма специални планове. Радва се, че ще може да прекарва повече време с баща си.

„Ще видим накъде ще ме заведе животът. Може да се запиша на някой курс, да бъде доброволка в някоя организация,“ казва тя.

В момента тя обучава служителка, която ще върши нейната работа, когато се пенсионира.

„Няма да ми липсва работата, но ще ми липсват колегите,“ казва Дебора.

Това, че не е вземала никога болничен ще й донесе положителен баланс от 4 508 часа работа, за които тя ще получи 5% увеличение на пенсията си.