Почивка в тропическите гори е чудесен начин да се почувствате в съответствие с природата, да забравите за ежедневието и да се заредите с енергия. В тези шест изключителни хотели в дъждовни гори в Азия, Африка и Централна Америка луксът, комфортът и изисканата кухня са задължителни.

Банята на Tirta Ening-Residenz – една от петте резиденции на Como Shambhala Estate, намиращи се на индонезийския остров Бали.

Към петте резиденции на балийския Como Shambhala Estate принадлежат 21 апартамента, на снимката виждате хола на апартамента Tirta Ening-Suite. На просторните площи има още десет вили.

Една от спалните – с изглед към тропическата градина в апартамента Uma Bona Como Suite, част от курорта Como Shambhala Estate на Бали.

Banjaar Tola Lodge в националния парк Кана в индийската местност Мадхя Прадеш се състои от два лагера, всеки от които с девет палатки.

В палатките на Banjaar Tola Lodge гостите могат да очакват бамбуков паркет, климатик, просторни спални и комфортни бани.

Masoala Forest Lodge в североизточната част на Мадагаскар в достъпен само с лодка или пеша.

Шестте сафари - палатки си имат самостоятелни бани и са декорирани за максимум 12 души.

Плувният басейн в Finca Rosa Blanca в Коста Рика – спокоен еко-бутиков хотел само с 13 стаи и апартаменти.

Заобиколен от буйна растителност хотелът Finca Rosa Blanca се намира в хълмовете над столицата на Коста Рика, Сан Хосе.

Така изглежда светлият апартамент Ranchito Master Suite във Finca Rosa Blanca в Сан Хосе.

Една от 15-те ексклузивно оборудвани палатки с големина от 54 квадратни метра във Four Seasons Tented Camp Golden Triangle – Златният Триъгълник между Тайланд, Мианмар и Лаос.

Стандартна палатка с хол във Four Seasons Tented Camp Golden Triangle в северната тайландска провинция Chiang Rai.

40 вили, разпръснати из тропическите гори и 70 стаи за гости – така изглежда луксозният курорт The Datai Langkawi край северозападното крайбрежие на Малайзия.

Една от вилите на брега на морето – разбира се, със собствен басейн (на заден план вляво). Намира се в курорта в Малайзия, The Datai Langkawi, който е построен отчасти с помощта на слонове!

Архитектурата е хармонично вградена в културния пейзаж: от Lobby-Lounge (в средата на снимката) на The Datai Langkawi гледката се простира до Андаманско море.