22 излизания заедно, две ваканции и поне 3000 паунда за подаръци са необходими за прерастването на любовта в дълготрайна връзка, показва британско изследване.

И ако това вече звучи като голямо усилие, почакайте да чуете останалото - трябва да преминете през седем големи скандала, за да се установите като дълготрайна двойка.

Може би заради това преброяването на населението през 2011 г. установи, че броят на неженените възрастни във Великобритания е нараснал с над 3 милиона души до 15.7 милиона, а броят на женените двойки почти не се е променил в последните десет години, съобщяава БГНЕС.

Статистиката е отразена и в изследването на сайта за лайфстайл съвети Socked.co.uk. Изпълнителният директор на сайта Марк Хол заяви, че макар самотниците сега да могат да се запознават онлайн, както и чрез старомодни средства като барове или чрез общи приятели, те инвестират по-малко време и пари в любовта.

"По наши изчисления само 3% от новите връзки ще издържат достатъчно дълго, за да се стигне до олтара или до гражданското. Това е дълъг, рискован процес, който изисква умения, преценка и такт. Ние помагаме на джентълмените да открият идеалната си партньорка", заяви Хол.

Изследването на сайта установило, че дълготрайната любов изисква 22 хранения навън като двойка, пет хранения навън с четирима или повече приятели, две ваканции, среща с родителите, две преспивания в къщата на родители. Тя включва още седем големи скандала, одобрението на поне 55% от приятелите и роднините на партньора или партньорката и поне 3000 паунда за подаръци.