От доста време на пазара са налице спекулации, че щатската компания Apple работи по „умен часовник“ (smart watch), като за пореден път те бяха разпространени от изданието NYT. Този часовник се очаква да е с объл дисплей, за да пасва на китките на хората, смятат от щатското издание.

Подобен часовник би бил с операционната система iOS на компанията според източници, пожелали анонимност, заради забраната да се коментират бъдещи продукти на компанията.

И докато това далеч не е толкова интересна новина като тази за телевизора на компанията, подобно устройство е значително по-лесно за производство.

При телевизора нещата се усложняват от необходимостта за плащане на кабелни оператори и заплащане на съдържание, докато тук става въпрос просто за продукт с наименованието iWatch, коментират от изданието.

Ако компанията пусне подобно устройство не очакваме то да стане такъв хит на пазара, като iPhone и iPad, коментират от щатското издание. Това по-скоро би бил един експериментален продукт за компанията за възприемането на малки и преносими компютри.

Такъв часовник в съчетание с iPhone може да предоставя на потребителите повече информация относно дневните им активности, както и бърз достъп до електронните им пощи и проверка на съобщения.

Според някои на пазара „ултрамобилните компютри“ са бъдещето и могат да заместят смартфоните.