След като представихме кои са най-чаканите модели на тази година, време е да погледнем и кои са най-добрите предложения на пазара, или кои са телефоните които в най-голяма степен си струва да си купите сега.

Ето и моделите според изданието Business Insider, както и какви са техните цени у нас:

iPhone 4S

Въпреки че не е последният модел от семейството и е над повече от една година, устройството все още е изключително актуално и с възможност да се облагодетелствате от добрата микросистема на операционната система на Apple.

За съжаление цените му остават относително високи у нас, като с двугодишен договор (и при висок месечен тарифен план), устройството може да бъде закупено при най-ниска цена от 699 лева.

За сравнение цената на модела в САЩ започва от 99.99 долара (144 лева) долара отново с двугодишен план.

На свободния пазар и без договор този модел може да бъде намерен при най-ниска цена от 879 лева.

Nokia Lumia 920

Това е едно от малкото устройства на пазара с последната операционна система на Microsoft - Windows Phone 8.

Сред основните недостатъци на телефона са неговата дебелина и размери, които далеч превишават тези на останалите конкурентни предложения на пазара.

У нас с двугодишен договор този телефон може да се закупи на цена от 837 60 лева, докато в САЩ цената му отново е 99.99 долара (144 лева).

Без договор телефонът може да бъде закупен на цена от 1 129 лева.

Samsung Galaxy Note II

Корейският производител пръв наложи хибридите между таблет и смартфон, като новият модел с 5.5-инчов дисплей се приема като най-доброто предложение в класа си в момента.

Моделът се отличава с изключителна производителност и у нас се предлага при цена от 899.90 лева с двугодишен договор, докато в САЩ цената му започва от 299.99 долара (432 лева).

Без договор устройството се предлага при цена от 935 лева.

HTC Windows Phone 8x

Според много специалисти в момента това е най-доброто предложение на пазара за тези, които искат да са с операционна система Windows Phone 8. За разлика от модела на Nokia, за този телефон се приема, че е с по-красив дизайн.

И тук обаче, цените на модела изглеждат понадути в сравнение с щатските, като с двугодишен договор той може да бъде закупен срещу 699.90 лева, на фона на едва 99.99 долара в САЩ (144 лева) със същия по срок договор.

На свободния пазар и без договор може да бъде закупен за 900 лева.

HTC One X+

Това бе един от най-добрите телефони, представени през изминалата година. Почти идентичен с предходния модел HTC One X, той се отличава с по-добър процесор и повече памет.

За съжаление у нас липсва предлагане на този модел от водещите мобилни оператори. За това ще погледнем какво се предлага от родните телекоми в очакване на влизането на този модел. Цената на предходния HTC One X с двугодишен договор е 699.90 лева на фона на 99.99 долара в САЩ (144 лева).

Определено можем да кажем, че разликата е доста внушителна, особено при наличието на по-нов модел от фамилията.

Новият модел HTC One X+ може да бъде открит само на свободна продажбза малко над 1000 лева. За сравнение в САЩ цената му с двугодишен договор е 199.99 долара (288 лева).

HTC Droid DNA

Това е щатската версия на европейския модел HTC J Butterfly. Моделът се отличава с изключително тънък и красив дизайн, както и голям 5-инчов дисплей. Все още не се предлага от големите мобилни оператори с договор, но може да бъде открит на свободния пазар срещу 799 лева.

За сравнение в САЩ с двугодишен договор цената му е 199.99 долара (288 лева).

Samsung Galaxy S III

Хитовият модел на южнокорейската компания, която е най-големият производител на смартфони в света, все още се определя като най-добрия Android-телефон на пазара.

Изключително стилен дизайн, дисплей и удачни софтуерни решения са част от характеристиките му.

Известно понижение се наблюдава при цената на устройството през последните месеци, като на свободния пазар то може да бъде закупено без договор за 823 лева. С двугодишен договор цената му възлиза на 699.90 лева.

В САЩ цените на модела започват от 199.99 долара с двугодишен контракт (288 лева).

iPhone 5

Най-новият модел на щатската компания Apple често попада като желание номер едно сред купувачите на смартфони.

В САЩ цената му с двугодишен договор от 199 долара (288 лева), докато у нас за версията с най-малко памет (16 GB) потребителите ще трябва да се бръкнат с 699 лева с двугодишен договор.

На свободна продажба цените започват от 1 235 лева нагоре.