Високотехнологичният свят може да изглежда модерен и прогресивен отвън, но зад кулисите се водят архаични и епични битки! Красноречив пример за това са компаниите Apple и Samsung.

И двете твърдят, че произвеждат най-добрите смартфони и таблети в света, а в същото време са напълно различни: едните могат да се похвалят с типичен американски скъп дизайнерски шик, а другите с южнокорейски прагматичен външен вид.

Едните работят с оператиционната система iOS, другите – с Android. През изминалата година обаче конкуренцията стигна до очите на клиентите, така че съперниците проведоха своя спор с армия от адвокати.

Резултатът от делата бе следният: и двете компании крадат идеи една от друга.

Днес може да се спори относно това дали смартфонът на Apple - iPhone 5, или този на Samsung - Galaxy S3, е по-добрият смартфон, тъй като в момента няма ясен победител в битката.

През средата на април пък се очаква новият суперсмартфон от Samsung - Galaxy S4, а от Apple владеят пазара на таблетите със своя последен модел iPad 4. Очаква се и Samsung Galaxy Tab 3 като еволюция на Nexus 10.

Едно обаче е ясно, и то е, че 2013 г. ще бъде вълнуваща година и за двете компании, а ние сме в очакване да видим коя от тях ще оглави високотехнологичния трон.