Агенцията за приватизация е готова да публикува приватизационния договор на ЧЕЗ, но от дружеството трябва да дадат съгласие. Това заяви изпълнителният директор на агенцията Емил Караиванов при изслушването в парламентарната Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Оперативният директор на "ЧЕЗ България" Петър Баран обеща, че всяка една индивидуална жалба срещу сметка за ток ще бъде проверена и всяка една грешка ще бъде коригирана.

Следващата седмица ще има поредица от заседания на комисията, на които ще бъдат изслушани още лица и финансови институции. Подготвя се и специален доклад, който ще бъде внесен в пленарна зала, каза председателят на комисията Яне Янев и добави, че днешното заседание е установило, че

"...е имало огромно разминаване между действията на ЕРП-та и ДКЕВР и другите институции, отговорни за регулиране на този процес. Предстоят изключително много тежки въпроси, на които искаме конкретни отговори".

Заместник-главният прокурор Камен Михов ще съдейства на работата на комисията, но не бърза с окончателния доклад, съобщи БНР.

"Проверката, която ние инициирахме в ДКЕВР, е нещо нормално, когато има публикации и сигнали, а те са много. Няма да избързваме със заключителен доклад, макар че имаме някои констатации и към момента", заяви той.

Оперативният директор на ЧЕЗ Петър Баран съобщи, че огромен процент от хората в България се отопляват на ток, което е най-скъпият вариант за отопление. От компанията са готови, ако установят грешки при формиране на сметките да обезщетят своите потребители.