Графит на световноизвестния уличен творец Банкси се очаква да бъде купен за 700 000 долара, след като е бил откраднат от стената на магазин и качен в щатски аукционен сайт.

Графитът, на който е изобразено момче, приведено над шевна машина, докато изработва британския флаг, носи името Banksy Slave Labour (Bunting Boy) и е бил откраднат през миналата седмица.

Уникалната улична творба, която е била нарисувана върху стената на магазин от веригата Poundland в Ууд Грийн, Лондон, се продава са 400 000 долара, но се очаква да бъде купена за близо два пъти по толкова.

Собственикът на Fine Art Auctions Miami Фредерик Тът казва, че графитът се продава от “известен колекционер”, без обаче да назовава неговото име. Колекционерът е подписал договор, твърдейки, че всичко около творбата е законно.

Колекционерът не е британец, а творбата се съхранява някъде в Европа. Търгът се очаква да се проведе в събота, но англичани от квартала, от който е открадната, си я искат обратно.

Общинският съветник Алън Стриклънд заявява, че Банкси им е подарил тази творба, а сега някой я е откраднал и планира да изкара много пари от нея.