На манифестацията Нешънъл гей на сватбеното шоу в Ливърпул ще бъде изложена най-скъпата сватбена торта за всички времена.

Екстравагантният десерт е на шест етажа с височина метър и половина и е украсен с над 2000 диаманта, с общо 2046 карата. Това ритуално лакомство се оценява на 37 млн. евро.

За да има изключителен блясък, за изработването на сладкиша сили обединили златарите от "Ръсел и Чийз" от Ливърпул и сладкарите от "Кейк" в Честър, съобщи БГНЕС.

Посетителите на Нешънъл гей уединг шоу, което се рекламира като манифестация, която празнува всички бракове - еднополовите и хетеросексуалните, на 3 март ще може да видят и опитат скъпия сладкиш в ливърпулската Ехо Арена. Тогава се очакват и рекорден брой посетители.

"Искахме за този повод да направим нещо впечатляващо, а тази торта е наистина впечатляваща", казва маркетинг мениджърът на манифестацията Лора Дейвис.

До сега титлата за най-скъп сладкиш принадлежеше на САЩ за ювелирния десерт "Мими шоу", направен от сладкарницата Nahid, La partiseri artistik, и беше на стойност 20 млн. долара.