За поредна вечер Орлов мост е блокиран от гражданските протести в София. Протестиращите са около хиляда души. Прави впечатление, че няма засилена полицейска охрана, за разлика от предишните дни.

Не се чувства и напрежение и агресия. Чуват се възгласи "Българи, юнаци" и "Всеки ден ще е така до победата". По-рано стотици протестиращи отново блокираха Орлов мост в София, а след това отидоха пред парламента. Там имаше десетки полицаи, които разделяха двата протеста – този на подкрепящите Борисов и другите, които предизвикаха оставката на Борисов.

„Оставката на Бойко Борисов не ни удовлетворява. Тя не решава проблемите. Не искаме предсрочни избори, с които да се продължи политическата въртележка". Това заявиха протестиращите, цитирани от БГНЕС.

Един от активните протестиращи - Янаки Ганчев, съобщи пред събралите се, че в събота ще се проведе събрание на организаторите на протестите във всички градове в страната, на което най-точно да бъдат формулирани исканията на протестиращите.

Една от основните обединяващи тези е, че има нужда от значителни промени в Конституцията, както и подмяна на проваления партиен модел на управление.