Протестите в страната не стихват и тази вечер в редица градове хората отново излязоха по улиците. В София недоволните граждани отново се събраха в 18.00 ч. на Орлов мост. След това около 500 души тръгнаха към Народното събрание.

Три единадесетгодишни момиченца се включиха в днешния протест в Пловдив, който този път беше по-малоброен. Малките госпожици бяха приготвили плакат срещу EVN и с него посрещнаха множеството пред Централна поща. Децата бяха бурно аплодирани от възрастните.

По-рано хората се събраха на обичайния си сборен пункт пред централата на енергодружеството и тръгнаха на шествие. До блокиране на улици не се стигна. На митинга бяха формулирани конкретни искания - за намаляване цената на тока и изгонване на монополите, които ще бъдат изпратени до президента, парламента и ДКЕВР.

Над 1000 души се събраха отново пред общината във Варна на поредния протест. От изказванията пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където се оформи варненският Хайд парк, стана ясно, че соченият за неформален лидер на протеста Иван Петров е заминал днес за София, за да участва в консултациите с президента.

Повечето от присъстващите реагираха с освиркване на тази новина. И друг от обявените за лидери се кани утре да замине за столицата, а именно Калина Павлова, съобщи Дарик радио.

В същото време друга група варненци предлага омбудсманът да представлява недоволните. Тяхното предложение също беше освиркано, макар и от малцина. Чуха се и други предложения за смяна на политическата система в България, между които познатите - национализация и свикване на Велико Народно събрание.

След импровизирания митинг, с викове „Оставка”, насочени към кмета, повечето от протестиращите поеха по бул.”Осми приморски полк” в посока Червения площад. След това множеството зави по бул. „Цар Освободител”. Целта на протестиращите беше сградата на ВиК.

Шествието се предвождаше от огромен трибагреник. Около 600-700 души, предимно млади хора, стигнаха до сградата на водоснабдителното дружество, където ги очакваше кордон жандармерия. След десетина минути на скандирания срещу водния монополист, шествието се отправи към изходната точка.

В Търговище повече от 200 младежи, завършващи средното си образование тази година, излязоха на протест. Тяхното основно искане бе за нови политици, за нова България.

Организаторките на протеста във Враца Екатерина Димитрова и Наталия Георгиева ще представляват врачанските протестиращи на срещата с другите организатори в Сливен. Това беше обявено на поредния протест тази вечер пред сградата на общината, където се събраха не повече от 100-тина души.

Димитрова обясни, че в срещата, която е утре, ще участват и експерти в различни области, които ще помогнат за избистряне на исканията на хората и възможностите, те да се осъществят. Отново бе подчертано, че се иска участие на гражданското общество в управлението на държавата.

Беше прочетено и писмо от кмета на Враца инж. Николай Иванов, в което се казва, че той напълно подкрепя излезлите на улицата хора и техните искания, приканва към уважение на органите на реда и изразява надежда скоро да се намери отговор на справедливите искания на протестиращите.

Един от ораторите предложи от понеделник да бъде сформирано гражданско сдружение, което да систематизира исканията и да започне подписка с тези искания.

Тази вечер протест в Хасково нямаше. Около 20-30 души се събраха пред трибуната на площада, поседяха около половин час около сцената да се спасят от дъжда и се разотидоха. Никой не се изкачи на трибуната, нито се държаха речи. В събота протестиращите ще се съберат в малката зала на Бизнесцентъра, където ще уточнят исканията си. Те ще бъдат изпратени на президента Росен Плевнелиев.

В Димитровград също нямаше протест тази вечер. Недоволните се готвят за неделя, когато се канят да блокират пазара.