Около 200 души излязоха на патриотично шествие, организирано от Българска офицерска легия "Раковски", под надслов "За България, за Българската армия".

Митингът започна с едноминутно мълчание в памет на героите, дали живота си за България и под звуците на "Велик е нашият войник" се отправи от Паметника на Незнайния войн към площад "Независимост", като временно блокира едно от пътните платна на бул. "Цар Освободител".

Военнослужещите настояват за възстановяване на правата им, отнети с последните промени в Кодекса за социално осигуряване и възстановяване на напълно премахнатата през 2010 г. глава за социални дейности от Закона за отбраната и въоръжените сили.

Само в първите 4 дни на 2013 г. са връчени заповедите за уволнение на над 1000 военнослужещи. Общо от 2012 г. досега над 2500 военни са напуснали редовете на въоръжените сили, съобщи bTV.

Протест срещу монополите има и днес във Варна. Шествието с участието на около 200-300 души тръгна от общината. Хората заплашват да блокират Аспаруховия мост. Множеството премина по главната улица, спря се пред сградата на EVN, където политическите партии бяха мощно освиркани.

Начело на протеста имаше черен лозунг с надпис: „Непартиен граждански протест”. Сред лозунгите са: “Осигурете хляба на народа, а не капитала на монопола!”, “Не ни правете емигранти!”, “Г-н Президент, България цяла сега тебе гледа”.

Близо 500 бяха протестиращите днес във Видин, видя репортер на Profit.bg. Основните лозунги, които издигнаха те, "Не на монополите" и "Крадците в затвора". Протестът протече мирно, съпроводен с музика.

Цяла седмица и Враца е на улицата. Според организаторите едно от големите достойнства на протестите там, е, че хората не са се поддали на провокации и не се е стигало до конфликт с органите на реда.

В града протестите имат своята логика. В началото 3000 души обсадиха сградата на ЧЕЗ, после дойде ред на ВиК и Топлофикация. Обърканите сметки за ток, вода и парно обаче не объркаха редиците.