Как се профукват 70 млн. долара?

Попитайте Скот Сторч. Той е музикален продуцент с добър бизнес между 1999 и 2006 година. Сред продуцираните от него музиканти са Доктор Дре, Кристина Агилера, 50 Cent и др. Сред хитовете, продуцирани от него, са Candy Shop на 50 Cent, Lean Back на Фат Джо, Still D.R.E на Доктор Дре.

В кариерата си Сторч успява да натрупа състояние от 70 млн. долара, а след това да пропилее всички тези пари. 30 милиона долара от тях са изхарчени само за период от 6 месеца!

Как изобщо е възможно това? Сторч се пристрастява към кокаин и харчи безконтролно.

На върха на кариерата си Сторч продава един хит за 100 000 долара. Само за 2005 година е продуцирал над 80 хита за някои от най-големите имена в поп музиката и се счита за един от най-добрите в бранша.

Излиза с някои от най-красивите жени на света. Сред бившите му гаджета е Парис Хилтън.

Той обаче харчи като луд.

Той има колекция от автомобили, която би впечатлила дори Джей Лено. Има 20 луксозни автомобила, всеки на стойност 250 000 – 700 000 долара. Сред тях има модели Bentley, Maybach, Ferrari, Lamborghini, Bugatti Veyron и лимитирана версия на McClaren SLR.

Сторч казва, че често му се е случвало да стане сутрин, да шмърка кокаин и да отиде директно в автокъща, от където да закупи автомобил за стотици хиляди долари. Той казва, че поне 10 автомобила е купил, докато е бил дрогиран.

През 2006 г. си купува къща за 10.5 млн. долара в Маями.

Тя има 9 стаи, закрит и открит басейн, спа център, киносалон, фитнес.

Пред къщата той си паркира луксозната яхта „Тифани“, която струва 20 млн. долара и има 4 спални.

Само няколко години по-късно същата е яхта е иззета от банката му. Къщата е обявена за продажба от банката и е купена от основателя на Rockstar Energy Drink Ръсел Уайнър за 6.75 млн. долара. През 2012 година той я продава на рапъра Бърдман за 14.5 млн. долара.

Сторч е задлъжнял с данъци за къщата в размер на 700 000 долара.

Освен, че си пада по кокаин, автомобили, коли и яхти, той обича и скъпи бижута.

Изхарчил е милиони долари за бижута, часовници и диаманти за себе си и приятелките си.

На показалеца на лявата си ръка винаги носи пръстен с жълт диамант на стойност 7 млн. долара.

Никога не пътувал с редовен самолет – независимо каква дистанция трябвало да измине, винаги е ползвал частен самолет.

Тук трябва да напомним, че дори големите звезди често пътуват с редовни полети (макар и в първа класа), защото полетите с частни самолети са адски скъпи.

Когато бил на върха на славата си, той импулсно похарчил 250 000 долара, за да лети с целия си антураж до Френската ривиера. 250 000 долара за отиване и също толкова за връщане!

Най-фрапиращо обаче е това, че е изхарчил 30 млн. долара за 6 месеца, докато бил в плен на кокаина. По собствените му думи на месец е харчил по 250 000 долара за купони и забавления.

След периода на възход, през 2007 година нещата започват да се обръщат.

Режимът му на партита и наркотици започва да се отразява на работата му. Суперзвезди са принудени да чакат с часове, докато той се появи в студиото.

Говори се, че Джанет Джексън го е чакала 10 часа в студио, докато той бил на парти.

Репутацията му започва да се влошава и все по-малко звезди го търсят.

През 2009 година Сторч обявява фалит. Той е успял да похарчи всичките 70 млн. долара, с които някога е разполагал.

През 2012 година е арестуван в Лас Вегас за притежание на кокаин.

Днес той се опитва да се завърне в бизнеса. Продуцирал е няколко хита за Крис Браун и Usher, но от 2005 година насам няма хит в Топ 100 на Билборд.