Днес Sportal Media Group обяви, че започва да предлага реклама в Skype, помагайки на брандовете да се възползват от нарастващата популярност на Skype в България. Рекламният инвентар на Skype в България ще се продава ексклузивно от Sportal Media Group.

Комуникационната услуга Skype предлага чат, VoIP телефония и видеоразговори, което прави споделянето с близки, приятели и колеги лесно и забавно, независимо къде се намират и независимо от устройството, което са избрали за комуникация.

Skype има повече от 300 милиона активни месечни потребители на 55 пазара в цял свят. Рекламата в Skype позволява на марките да се обвържат с човешките емоции – големите и малките моменти, който правят живота чудесен.

“Хората обичат Skype, което го прави страхотно място за всеки бранд, който иска да достигне до голяма и ангажирана аудитория,” заяви Мартин Петров, вицепрезидент „Бизнес развитие“, Sportal Media Group. “"Освен това, иновацията между екран и операционна система е това, което позволява на рекламодателите да достигнат до аудиторията в правилното време, с правилната информация тогава, когато те взимат решения с хора, на които се доверяват най-много.”

Skype достига до 2 милиона активни потребители в България месечно, според данни на Microsoft, или приблизително 50% от всички интернет потребители в страната.

На 1 март Sportal Media Group ще започне да предлага на рекламодателите премиум рекламни формати като Conversation Ads, Skype Homepage Takeovers, както и други, които ще позволят на брандовете да получат достъп до Skype общността. Много от форматите са стандартни, което позволява на рекламодателите да се възползват от вече съществуващите криейтиви. Предложенията включват:

Homepage Takeover Premium Masthead 650x170: Рекламен формат, който може да има разширяема, или неразширяема част, като това позволява на рекламодателя да заеме началната страница на Skype.

Homepage Standard 300X250: Този формат може да се планира както като дневно спонсорство, така и на импресии, което дава голяма гъвкавост на рекламодателите.

Conversation Ad Standard 300x250: Премиум рекламата на Skype, която се появява при разговори 1:1 в Skype, което позволява рекламодателят да стане част от разговора.

Тези реклами имат доказано въздействие за рекламодателите, като двуцифрен ръст при някой от най-трудните метрики за промяна като намерението за препоръка и намерението за покупка.

"Ние в Skype вярваме в създаването на дълбоки и истински връзки - един с друг, с нашите семейства и приятели, както и с хората, които обичат нашите продукти и вярват в нашата марка. Skype съществува, за да сближава хората както днес, така и всеки ден - независимо в коя страна живеят и без значение какво устройство изберат да използват.", казва Бела Е. Пап, Директор реклама в Microsoft за Централна и Източна Европа. "Здравите връзки, за чието създаване помагаме, както и нашият фокус върху потребителското преживяване, правят скайп едно чудесно място както за потребителите, така и за рекламодателите. Сега с присъствието ни на над 55 пазара по света, ние очакваме да работим с нови марки, които да спонсорират повече от тези важни и скъпи моменти в живота."

За Sportal Media Group:
Sportal Media Group е водещата българска онлайн медия по финансови резултати. Компанията управлява портфолио от 40 сайта, сред които водещите портали Sportal.bg, Profit.bg, Woman.bg, Hotnews.bg, Novini.bg, Data.bg, Livestream.bg, Shopping.bg, Topcars.bg, Formula1.bg, Dete.bg, Svejo.net, както и Sportal.rs в Сърбия и Sportal.ru в Русия. С персонал от над 110 души медията предлага премиум съдържание на своите крайни потребители, както и достъп до всякакъв вид аудитория за бизнес партньорите си.