Вероятно понякога ви се струва, че някак необяснимо работата в офиса и колегите ви влияят зле на здравето и самочувствието ви. Има най-малко пет факта за офисната работа, които по-добре да знаете:

Гади ви се от работа? Виновна е сградата.

Много офисни служители шеговито казват, че им се гади от работа. Според експерти, офис пространството наистина може да предизвика гадене, главоболие и виене на свят поради, малкото пространство, лошата вентилация и мириса на химикали, които се ползват в строителните материали и почистващите препарати. Обикновено това болезнено състояние минава бързо, след като служителят напусне сградата.

Вашият основен враг - офисният стол

За непоправимата вреда, която носи заседналия начин на живот, знаете и сами. Но знаете ли, че заседналият начин на живот и седенето на компютъра в продължение на 8 часа на ден намалява нашия шанс да достигнем старини с цели 40%. Нещо повече- нищо не е в състояние пълноценно да компенсира тази загуба.

Вашите колеги – машина за болести

Учените са доказали, че три четвърти от патогенните бактерии в офиса се пренасят от служителите. Освен това колективи, доминирана от мъже, са по-опасни с 50% от местата, в които работят повече жени. За да се предпазите от инфекции, лекарите съветват да спазвате елементарните правила за хигиена.

В офиса има нещо по-страшно от компютърен вирус

Голямото количество електроника в малко пространство създава ефекта на електрическия смог – електромагнитни лъчения, които влияят здравето. Явлението все още не е добре изучено, но много специалисти са склонни да му придават много сериозно негативно значение. В допълнение нагорещените крушки и електроника излъчват мирис на химикалите, влизащи в състава на компонентите им – малко, но ежедневно. Без да подозирате, вие се намирате в миниверсия на химическа лаборатория.

Температурата в офиса никога не отговаря на вашите очаквания

Хората, работещи в офис с климатик, боледуват много по-често и могат да развият алергии.