62-годишният жител на Уелс Пол Маршалси влезе в новините, след като спаси почиващите на един австралийски плаж от акула. Скоро след това мъжът бе уволнен, защото началникът му сметна, че неговата постъпка противоречи на поведението, което се очаква от уморен от работа човек.

Сътрудникът на благотворителната организация The Dowlais Blast Engine House преди няколко седмици взел отпуска заради натрупания стрес и заминал за Австралия.

Неговите героични действия на човек, който не се страхува с голи ръце да прогони двуметрова зъбата акула от плаж, който гъмжи от деца, обаче вдъхновиха не всички. След като видял клипа, който обиколи водещите телевизионни канали по света, работодателят на героя веднага решил да го уволни поради "липса на доверие".

Началникът бил възмутен, че човек, който не е способен да върши служебните си задължения заради морална и физическа преумора, има сили да се бори с акула.

Заповедта за уволнението пристигнала при Пол Маршалси в писмен вид. . "Разочарованието на настоятелството от вас е толкова голямо, че единственият начин за излизане от ситуацията аз виждам в уволнението ви", - се казва в писмото.

Сега героят скърби, тъй като на неговата почтена възраст намирането на нова работа никак не е лесно.