Все още нямате планове за лятната си почивка и имате ограничен бюджет? Има дестинации, на които цените падат заради появата на все повече и повече нови хотели, какъвто е случаят в немската столица.

До Тайланд пък в момента се обслужват повече полети от различни авиокомпании, от когато и да е било преди. Това създава конкурентни цени и добри ваканционни оферти.

Представяме ви десет дестинации за всеки вкус – от вълнуващо градско пътуване до плаж и палми в луксозни курорти – на които почивката ви няма да струва цяло състояние:

Гръцките острови:

Поради кризата в Гърция на хотелиерите не им е лесно и разчитат много на туристи от чужбина, тъй като все по-малко посетители идват от вътрешния пазар. Има все повече оферти за почивка в Гърция на изключително добри цени, а в началото на сезона, през април и май, те са още по-ниски.

Арабските емирства:

Фаворит сред модерните дестинации: година след година има все повече суперлативи, както и нови атракции, полети и хотели. За туристите това значи още повече оферти и добри сделки. Всеки, който иска да изпита лукс на достъпна цена, това е мястото за него.

Берлин:

Най-новият хотел в немската столица Waldorf-Astoria отвори врати в началото на годината. Има обаче и други нови, по-евтини хотели, като Motel One, Riu, 25 Hours и Steigenberger. Те никнат като гъби и цените са все по-конкурентни, така че Берлин също се включва към списъка с туристическите дестинации за ограничен бюджет.

Египет:

Политическите спорове доведоха до туристически сделки на изключително ниски цени. В момента там всичко си е както обикновено, с изключение на това, че хотелите не са толкова посещавани, а цените са още по-ниски.

Лас Вегас:

В бляскавия метрополис изкарват прехраната си предимно от казина, а хотелските стаи са на изненадващо ниски цени. Петзвезден лукс можете да получите срещу около 77 евро (100 долара) на нощувка.

Исландия:

Някогашната най-скъпа туристическа дестинация отново предлага разумни и достъпни цени поради финансовата криза. Новата авиокомпания WOW Air лети от най-различни европейски градове на съвсем ниски цени до Исландия.

Тайланд:

Класика сред евтините дестинации: красиви плажове, културни забележителности, както и добър и голям избор за настаняване на достъпни цени.

Черна гора:

Малката страна набира все по-голяма туристическа популярност - филмът "Казино Роял" бе сниман там, а красотата на крайбрежието не може да бъде отречена. Тази година отвориха първите известни вериги хотели и предстои да бъдат отворени още много до лятото, предлагащи достъпни цени.

България:

На нашето черноморие има евтини All Inclusive сделки, красиви плажове и чисто море, а цените са несравнимо по-ниски от други европейски морски дестинации.

Тунис:

От Арабската пролет през 2011 г. северноафриканската държава се опитва да примами туристите обратно с евтини оферти. Освен това страната в момента сериозно инвестира в алтернативен морски туризъм като търсене на съкровища, например руините на Картаген.