2 милиона лева ще инвестира Столичната община в ремонт на тротоари и пешеходни зони в София. До края на 2013 година ще бъдат възстановени 250 хиляди квадратни метра тротоари. Продължава и изграждането на велоалеи. До момента велотрасетата в столицата са 35 километра, като до 2016 година се предвижда да достигнат 100 километра, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, цитиран от БНР:

Стартирахме вече няколко проекта - реконструкция на улица "Цар Иван Асен II ", като в момента "Софийска вода" там изгражда канализация и водопровод, след което Столична община ще реализира проект за цялостна реконструкция на улицата. Същото се случва на булевард "Христо Смирненски", започнахме и строителството на поредното велотрасе, като то ще бъде между бул. "Гоце Делчев" и Южния парк, центъра на София по протежението на бул. "България" в зоните за пешеходно движение, обясни той.

През тази година предвиждаме и доста по мащабна програма по отношение на тротоарите и бъдещата конструкция на "Цариградско шосе" и някои по-второстепенни улици.