Блестящият начин на живот на знаменитостите има много почитатели и в рекламната стратегия на редица компании влиза да предоставят напълно безплатно луксозните си продукти на лицата от рекламите. Така някои известни личности успяха да се сдобият дори с луксозни коли, без да платят и цент:

Победител в осигуряването на държавна лимузина, достойна за златния юбилей на кралица Елизабет през 2002 г., стана Bentley. Автомобилът в бордо и черно е модифицирана версия на Bentley Arnage R, от която бяха произведени само две коли. Проектиран да издържа 125 000 мили работа и с минимална продължителност на живота от 25 години, Bentley нямаше никаква конкуренция в спечелване на поръчката.

Вижте още: Най-мощното и бързо Вentley

"Вземете всичко, което пожелаете" му казаха и агент 007 не пропусна да се възползва от тази оферта. С доживотни привилегии и достъп до фабриката на Aston Martin, Даниел Крейг се сдоби с ефектен червен Aston Martin V12 Vantage Roadster безплатно като подарък за 45-я му рожден ден.

Вижте още: Aston Martin представи автомобил в един-единствен екземпляр

Макар и автомобилен състезател Дженсън Бътън трябваше да съди Mercedes Brawn GP, за да си получи 2009 Brawn BGP 001, който му бе обещан, в случай че той стане световен шампион. След победната му обиколка нима можеше да се очаква, че Бътън ще забрави обещаната му кола за милиони?

Вижте още: Какво карат автопилотите на пътя?

Щедър подарък за 250 000 долара получи певицата Шерил Коул. Защо ли? Производителите на Bentley Mulsanne бяха готови да ѝ подарят колата, само и само певицата да я покара малко по време на турнето си във Великобритания.

Вижте още: Най-красивите автомобили, достойни за шейхове