Случайно да ви се намират две години време и 1.16 млн. евро в излишък?

Ако се интересувате от култура и околосветски пътувания, това е идеалната почивка за вас: 962 световни наследства на ЮНЕСКО можете да видите отблизо на луксозното околосветско пътешествие с продължителност от 730 дни…

730 дни, 962 дестинации, 1.16 млн. евро: добре дошли на най-елитното пътешествие на света! За толкова много пари, разбира се, ще бъдете настанени в най-добрите хотели, като, например, Cipriani във Венеция (Италия)...

...или пък Hotel Taj Mahal Palace в Мумбай (Индия).

Следва незабравим ден, последван от нощувка в Ritz-Carlton в Москва (Русия).

Щастливците ще имат възможността да се качат на New Yorker Plaza (САЩ), където се е случила развръзката на множество филми.

В допълнение към наследствата на ЮНЕСКО, които всеки познава, има и някои по-неизвестни дестинации, както и такива, които тъкмо са били регистрирани в списъка, какъвто е мароканският Рабат. Той съществува от 10-и век и предлага прекрасни постройки.

Също нова в списъка е индонезийската напоителна система Tri Hita Karana, която се стреми към хармония между човека и Бога, както и между човека и природата.

Старият колониален град Гранд Басам в Кот д'Ивоар също си заслужава да бъде видян заради колониалните си сгради и свободните си, красиви и празни плажове, както и пъстрите пазари за ръчно изработени вещи.

Някои от сградите във Валония (Белгия) също са част от световното културно наследство.

От планините в Западна Индия извират много реки, които се вливат в Арабско море. Животните и растенията в региона са световно наследство от 2012 г.

Културният пейзаж Grand-Pré в канадската провинция Нова Скотия също е едно от местата, които ще видите на пътешествието.

Площадът на Имама (Meidān-e Emām) в Исфахан (Иран) заема 560 метра дължина и 160 метра ширина – площ от близо девет декара – което го прави един от най-големите площади в света.

Чиленто и националният парк Вало ди Диано и Чертоза ди Падула (Италия).

Крепостта Hwaseong в Южна Корея също бива посетена по време на околосветското пътешествие.

Персеполис (Иран): някога великолепната резиденция е била столица на древната персийска империя.

Библос (Ливан) се намира на около 40 км северно от Бейрут и се счита за най-стария град в света.

Масада (Израел): високата планинска крепост над Мъртво море е символ на свободата за израелците.

Историческият център Гимараеш (Португалия) е красив стар град, лабиринт от тесни криволичещи улички, по които могат да се видят стари къщи и статуи, водещи до впечатляващия централен площад.

Дворецът и парк на Фонтенбло (Франция): във величествената ренесансова сграда са пребивавали кралете на Франция по време на лов. А в красивия 30-акров парк има английски двор, френски легла, езеро и градината на Диана.

Първият железен мост в света Ironbridge Gorge (Великобритания) е дълъг около 20 километра. През деветте музея по протежението на дефилето можете да видите историята на индустриалната революция.

Историческият ансамбъл на двореца Потала в Лхаса (Китай) е с обща площ от 130 000 квадратни метра (13 етажа и повече от 1000 стаи).