Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян заяви в предаването "Неделя 150" по БНР, че няма данни за наличие на банков монопол в страната.

Аз не бих правил такива определения. Просто трябва да се направят необходимите анализи. Надценявате информацията, която имам, каза Хампарцумян.

По повод изявлението на шефа на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, че президентът Росен Плевнелиев е "продукт на кръгове около седмичника Капитал", Хампарцумян коментира:

Имам едно мнение – корпоративни спорове се решават със споразумение или по съдебен път. Медиите са най – неподходящи за решаване на корпоративен спор. Ако бъде поставено под въпрос решение на президента, това е част от демократичния процес.

В някои от медиите обаче прочетох за любовници и т.н., което вече е липса на вкус. Трябва да имаме институционален респект институциите, които сами сме си изградили и очакваме от тях професионализъм и ефективност.

Очевидно има противоречия между Иво Прокопиев и Цветан Василев – най – добре да си ги решат, без да използват медии, президент, Министерския съвет, посъветва Левон Хампарцумян.

Да се огласят доходите на богатите, според банкера Хампарцумаян, е популистично.