Великден е празник, на който обичайно се наслаждавате с цялото семейство. Той не е съвсем "освободен" от стреса обаче за този член на семейството, който поеме подготовката на празника, както и готвенето.

Далеч по-спокойно би било да грабнете чантата и багажа, да се чекирате в хубав хотел и да се оставите в ръцете на професионалните готвачи, направили вкусно агнешко и други гурме специалитети. Представяме ви пет идилични скривалища за празника:

Замъкът Lenbach се намира в гурме градчето Бергиш-Гладбах.

Звездният шеф Нилс Хенкел е измислил специално меню за Великден. Предястието е от стриди (сорт Ljimford) с ръжен хляб и шунка.

В Ерцен, близо до Хамелн, се намира замъкът Münchhausen. Неговият гурме ресторант е отличен със звезда Мишлен.

На Великден гурме ресторантът ще сервира дванадесет ястия.

Замъкът Elmau Resort принадлежи към едни от най-луксозните комплекси в Германия. Идилично разположен е в алпийската долина между Гармиш-Партенкирхен и австрийската граница.

Гурме ресторантът към него се казва Luce d`Oro и е отличен с една звезда Мишлен. За Великден те ще приготвят агнешко с глухарче, артишок, диви гъби и морски зърнастец.

В баварското градче Бад Грийсбах се намира Columbia Hotel. Вилата се помещава в голяма градина, а ресторантът е с две звезди и се казва Il Giardono.

Октопод на скара с червена чушка и мента в масло е идеалното допълнение към великденското меню на готвача в ресторант Il Giardino.

В района, известен със своите изключителни вина - Райнгау, се намира луксозният хотел Kronenschlösschen. Гурме ресторантът има една звезда Мишлен.

В гурме ресторанта на луксозния хотел има две великденски менюта, между които може да избирате, а за сладък край има плодов десерт: прасковена мелба с малини.