Северна Корея ще пусне повторно в експлоатация атомната централа в Йонбьон и всички останали съоръжения, спрени в резултат от преговорите за замразяване на ядрената й програма. Централната осведомителна агенция на Пхенян, цитирана от Ройтерс, уточни, че мощностите ще бъдат използвани както за електрозахранване на икономиката, така и за военни цели, съобщи БТА.

Напрежението на Корейския полуостров се засили в последните дни заради ученията на американски и южнокорейски войски. Северна Корея заплаши, че ще нанесе ракетни удари по тихоокеански бази на САЩ.

Ядрените оръжия на Северна Корея са основа за севернокорейския просперитет, заявява в реч, публикувана от официалната агенция на страната, лидерът на КНДР Ким Чен-ун. Световните информационни агенции отбелязват, че вероятно речта има за цел да наблегне на промяната на държавната политика към икономическо развитие.

Ким Чен-ун обвинява САЩ, че се опитват да въвлекат КНДР в състезание по въоръжаване в опит да възпрепятстват подобряването на икономиката