Продължаваме да се ровим из сайтовете за обяви на имоти в търсене на нещо интересно, любопитно и сензационно.

Свободата на потребителите да публикуват обяви със съответстващи на техните виждания цени безспорно водят до куриозни, често без каквато и да е връзка с действителността.

Сигурно очаквате, че когато става въпрос за най-скъпия имот на квадратен метър в столицата, и изобщо в България, ще става въпрос за нещо изключително луксозно. Е, не точно...

Оказва се, че най-скъпият квадратен метър за апартамент се предлага за 6 200 евро в София. Става въпрос за тристаен апартамент от 100 кв. м, за който се иска сумата от 620 000 евро.

Явно идеята на продавача (макар и това по принцип да не е добра идея, ако реално се търси продажба на имота) е да направи сериозна отстъпка – от примерно 60-70% и пак да е доволен.

Другият възможен вариант е да е просто някакаква шега, за да се постигне най-високата цена в интернет за кв. м.

Иначе апартементът е описан като разположен на топ-локация в близост до площад Александър Невски. Цената изглежда доста голяма и предвид на това, че е на първия етаж, който традиционно не е от най-предпочитаните за живеене.

Той е с чиста площ от 90 кв. м. и „отлично ремонтиран“. Дали обаче това оправдава търсената цена (поне в представите на неговия собственик?).