Новото видео на южнокорейския рапър Сай е било гледано над 50 милиона пъти в Youtube до днес, подобрявайки всички рекорди на сайта за видеосподеляне. Видеото на песента "Джентълмен" (Gentleman) - дългоочакваното продължение на хита на Сай "Gangnam Style", беше качено в Youtube в 12 часа по Гринуич в събота.

В първите 24 часа то събра близо 20 милиона гледания, побеждавайки предишния рекорд за брой гледания за един ден от 8 милиона, поставен от песента на идола на тийнейджърките Джъстин Бийбър Boyfriend през май 2012 г.

Изглежда, че рекордът ще бъде подобрен още повече, защото 40 часа след пускането на парчето броят на гледанията му достигна 51 милиона.

"51 милиона гледания за 40 часа!! Боже мой!!!", написа 35-годишният рапър в Twitter, съобщава БГНЕС.

Във видеото Сай носи характерните си слънчеви очила, танцува на различни места в и около Сеул, включително в луксозен магазин за дрехи, ресторант, плувен басейн и библиотека.

В текста на песента Сай се шегува и погажда номера на жени - дърпа им стола, точно когато се готвят да седнат, откопчава горнището на банския на жена в плувен басейн и други.

Критиците приеха новата песен със смесени оценки, но видеото се хареса на много негови почитатели.