Далеч от цивилизацията, те имат собствени представи за красота. Някои от тях изглеждат направо варварски, но пък е възможно те да мислят същото за силиконовите гърди.

Племената Сурма и Мурси в Етиопия



Колкото по-голяма долна устна има една жена, толкова по-ценна е тя при женитба. За да бъде разтегната, в долната устна се вмъква диск от глина, който увеличава размера си.

Само за 12 месеца нормалната петсантиметрова устна увеличава размера си до 50 сантиметра. Най-шокиращото в случая е, че плътта не се разкъсва.

Племето Падонг в Тайланд



Това е племето на жените-жирафи. Наричат ги така заради дългите им вратове. Разтягат ги с помощта на метални обръчи, които нанизват един върху друг. Често тежестта им може да надмине 10 килограма.

Днес тази традиция вече не се спазва толкова ревностно. Младите момичета запазват само гривните по глезените и ръцете си. Жените-жирафи все още могат да бъдат видени в туристическо село в Тайланд, за което посетителите плащат вход.

Племето Яномами в Бразилия и Венецуела



Те все още не познават колелото, а металът използват само за разменна търговия. Традицията им повелява да прекарват през устните и носа си дървени клечки с различна големина.

Племето Масаи в Кения и Танзания



Вместо устните си те разтягат ушните си миди с огромни обеци, които приличат на чинии. Всъщност, тази мода вече е популярна и в Европа.