Вече няколко години Samsung и LG Electronics интригуват потребителите със съобщения, че работят по устройства с гъвкави екрани. Но нито едната, нито другата компания не пристъпва към тяхното предлагане в търговските мрежи, нито обявява кога ще се случи това.

Стъпка напред направи LG, след като на среща с инвеститорите ръководството на компанията е обявило, че ще представи смартфон с гъвкав екран на базата на технологията OLED до края на годината.

В началото на тази година директорът на LG по технологиите Скот Ан каза за Forbes, че компанията от дълго време се занимава със създаването на гъвкави дисплеи за смартфони и една от насоките на работа е дисплей, който се сгъва, когато потребителят го доближи към ухото си. Той обаче уточни, че проектът е на твърде ранен етап, за да се говори за предлагане на търговски продукт.

Неочакваното заявление на компанията свидетелства, че технологичният гигант се опитва да изпревари своя конкурент Samsung.

През 2013 г. на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас Samsung вече демонстрира подобно устройство, но по-късно работата над гъвкавите дисплеи се забави.