Наплив на студенти за бригади в САЩ отчитат тази година от агенциите за работа и пътувания в чужбина, съобщи БНТ.

Масово обаче българските студенти ще тръгнат по-късно от обичайното - в края на месец май. Великденските празници забавят със седмица и насрочването на интервютата за визи.

"За тях е доста добре за бъдещото им кариерно развитие да отидат в Америка, да работят в сферата на туризма, да се запознаят с начина на живот и, разбира се, може би на първо място да си подобрят английския", коментира Неделин Мишков от агенция за студентски пътувания.

И тази година очакванията на студентите са за заплащане средно по 8 долара на час. Младежите обаче, са готови да работят на повече от едно място, за да покрият поне първоначалните инвестиции по пътуването.

За някои студенти по-важни са емоциите от пътуването. "Да видя тяхната култура, да се запозная с нови приятели, да усъвършенствам английския", казва Ивайла.

Ограниченията на студентите за работа са доста сериозни. Тя е само сезонна и то в сферата на туризма - от хотели, ресторанти и магазини, до увеселителни паркове, в зависимост от нивото на владеене на английски език.