ГЕРБ ще има 98 депутата, БСП - 86 депутата, ДПС - 33 мандата, "Атака" - 23 мандата. Това прогнозира проф. Красимир Калинов от Централната избирателна комисия (ЦИК). Отчетът на вота в чужбина обаче може да промени този резултат.

На база 99.27 % обработени протоколи на секционни избирателни комисии в районни избирателни комисии ГЕРБ има 30.74 %

Коалиция за България печели 27.6 % , ДПС 10.46 %, Атака 7.4%.

ГЕРБ печели по-голям брой от гласовете в 14 избирателни района. БСП има повече гласове от ГЕРБ в 11 района, а ДПС - в 5.

Ралица Негенцова, говорител на ЦИК, заяви, че срокът за окончателното обявяване на резултатите от изборите е до 4 дни:

"Когато районните избирателни комисии донесат протоколите на секционните в ЦИК, следва едно независимо въвеждане на данните, образуване на втора база данни. След това има съпоставка на двете бази данни, за да се види дали има някакви различия.

Ако се констатират такива, всяко едно от тях се преглежда на какво се дължи и се взима отделно решение, за да се прецени оттам нататък кое се включва в основната база данни.

В късните часове на вчерашния ден се появиха сигнали, че приключват тонерите на ксероксите, но всичко беше организирано и нещата продължиха да работят нормално" ,уточни Негенцова.

Говорителят на ЦИК Бисер Троянов допълни, че все още се очаква да пристигнат около 30% от секционните протоколи от чужбина, най-вече от Съединените щати.