Новото правителството трябва ясно да заяви своята програма и да заяви, че ще подкрепя чуждите инвестиции, заяви Красимир Киров, изпълнителен директор на Евро Финанс АД по време на форума Шумът на парите, организиран от Profit.bg.

По отношение на евентуалния обратен път на национализация, към който призовават някои партии, Киров смята, че това би изпратило много грешен сигнал при положение, че търсим чужди инвестиции и средства, които да влизат в държавата.

Тези приватизации на компании са направени точно с тази цел, ако предприятието е печелившо и държавата да получи съответната цена за това нещо, смята Киров.

В същото време колкото повече се чакаше, ставахме свидетели на падането на цената на тези компании.

Киров също така заяви, че на фона на текущата икономическа обстановка и направените първоначални инвестиции, и с оглед на ефективността, която би донесъл, изпълнението на проекта АЕЦ Белене не е оправдано.

Какъвто и да е проект от такъв мащаб не само у нас, а и навсякъде по света, е възможен, само ако енергийната система е част от един общ пазар. В момента това е утопия. Така Лъчезар Богданов коментира въпроса за това трябва или не да се строи АЕЦ „Белене” и допълни, че ако българската енергийна система се свърже с европейската, има енергийни борси и всичко работи ликвидно с минимални разходи, могат да се случат този проект и много други.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук