Бюджетният дефицит тази година в сравнение със същия период на миналата година е 100 млн.лв, което е минимално. За април има излишък. Подобен проблем е имало и миналата година, т.е. въпросът е по-скоро цикличен и сезонен. Така Лъчезар Богданов, управляващ партньор на Industry Watch Group, коментира въпрос за фискалната стабилност на държавата в рамките на панела, посветен на икономическите перспективи на България след Парламентарни избори’2013, на форума „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

Той обаче допълни, че хипотетично това не означава, че ситуацията не би могла да се влоши, ако се тръгне умишлено в подобна посока.

Според Емил Хърсев състоянието на хазната е такова, защото краткият срок между оставката и изборите не е позволило предизборно харчене, а и служебното правителство се справя с основната си задача – да удържа фискалната стабилност.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук