Все още депозитите нямат сериозна алтернатива за широката публика, тъй като има 100% гарантираност за суми до 100 000 евро, което е една доста сериозна сума спрямо масовия клиент, коментира по време на банковия панел на „Шумът на парите“ Радослав Велков, директор „Банкиране на дребно“ в Societe Generale Експресбанк.

Лихвите по депозитите все още представляват една добра алтернатива. Разбира се, има и други алтернативи, но там гаранция за капитала няма.

Другите алтернативи се предпочитат от клиенти с много по-големи познания за капиталовите пазари и много по-големи възможности за инвестиции.

В последните месеци се наблюдава тенденция на изместване на погледа на клиентите от срочните депозити към безсрочни форми – спестовните влогове, различни видове спестовни разплащателни сметки.

Те са предпочитани защото освен 10 - процентния данък, който спестяват, имат възможност да оперират със средствата си. Нашите анализи сочат, че все повече ще нараства делът на спестовните влогове, в сравнение с темпа на срочните депозити.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук