Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг вече притежава 13 имота в цял свят, в това число три имота, които е закупил през последните три години в Хамптънс, луксозния район на Лонг Айлънд, пише Capital New York.

Милиардеръ т си купи имение за 20 млн. долара в Саутхамптън през 2011 г., а впоследствие е закупил съседна къща и парцел от 4.8 акра земя.

Двете допълнителни имота той е придобил през миналото лято, а всеки от тях му е струвал най-малко по 500 000 долара.

Блумбърг вече притежава имоти в Норт Сейлем, Ню Йорк, който включва две къщи къде дъщеря му Джорджина обича да язди коне; домът му в Армонк; апартаментът му във Вейл, Колорадо; имението му на Бермудските острови; апартаментът му в Ню Йорк, който купува пред 13 години; къща в Уелингтън, Флорида; имот в Лондон; къщата му в Горен Ийст Сайд, Манхатън; както и централата на филантропската му дейност, която също се намира в Горен Ийст Сайд.

Имотите на Блумбърг и други детайли за личните му финанси се разкриват, макар и не особено подробно в декларацията му за Конфликт на интереси и в данъчната му декларация за 2012 г. които бяха предоставени на журналисти.

За първи път тази година Блумбърг разкри, че освен сметките си в САЩ, има лични банкови сметки и в HSBC в Лондон, Париж, Бермуда и Хонконг. Общи тези чуждестранни банкови сметки са му донесли между 250 000 и 500 000 долара лихва. Във всяка от тях през миналата година е имало по над 500 000 долара, освен тази в Бермуда, в която не е имало повече от 100 000 долара.

Кметът Блумбърг също така има доходи и от участието си в сериала "Закон и ред " и във филма „Агенти на съдбата” с Мат Деймън и Емили Блънт.

Блумбърг също така получава чек всеки път когато дъщеря му спечели награда в състезание с кон, който е негова собственост.

През миналата година Блумбърг е получил лихва от заем, който е отпуснал на бившата си съпруга Сюзън както и лихва по отделен заем, който е дал на дъщеря си Джорджина.

Федералната данъчна ставка на Блумбърг през миналата година е била 34.69%, но това не включва отчисления свързани с огромната му благотворителни дарения, които възлизат на 370 млн. долара през миналата година.